Bioscoopvertoning nieuwe videoclip Uncle Wellington in Studio Skoop op 22 februari

Op 23 februari lost Uncle Wellington de tweede single van The faster I waltz, the better I jive. De videoclip van THE CASTLE krijgt de dag voordien, op 22 februari om 19u, een bioscoopvertoning in de Gentse Studio Skoop.

De clip is het werk van regisseur Hannes Bruyneel (o. a. Gorki) met cinematografie van Maxime Desmet (o.a. Oscar and the wolf, VRWRK). De single werd geproducet door Filip Tanghe (o.a. Balthazar, Soldier’s Heart) en gemasterd door John Davis (o.a. Nick Cave, Gorillaz) in Metropolis Studios in Londen.

The castle is een nostalgische hulpkreet van iemand voor wie alle vanzelfsprekendheden verdwenen zijn, en die op zoek moet naar een nieuwe manier om de wereld die hij kende zinvol in te vullen.

De videoclip is losjes gebaseerd op La Mort de Marat van Jacques-Louis David. De dood van de revolutionair die Frankrijk op zijn grondvesten deed daveren, ontmoet een kleinmenselijk verhaal van een jongeman die letterlijk en figuurlijk de puinhoop opruimt na de dood van een geliefde.