Memento Woordfestival Kortrijk 2018

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 2018 is het de derde editie van Memento Woordfestival Kortrijk. Deze keer trekt de karavaan naar de Sint-Jansbuurt, met het ontmoetingscentrum Groeningeheem als startplek.

Interventies en installaties van talentvolle woordkunstenaars uit het project Letterzetter, gesprekken met gevestigde auteurs en muziek wisselen elkaar af.  Bijzonder zijn de literaire bokskampen, waarin fysiek boksen en slam poetry in dialoog gaan. De acties zijn doordrongen van het centrale thema ‘verandering’, benaderd vanuit een verlangen naar of een afkeer ervoor.

Net als vorige jaren zijn er geleide wandelingen met een literaire gids, is er aandacht voor slam en hiphop, en zijn er uiteraard tal van gerenommeerde literaire en muzikale gasten, waaronder Elvis Peeters, Siel Verhanneman, Marjolijn Van Heemstra, Nina Weijers, Brihang en Spinvis.

Meer info hier