Recensie ‘Voorbij het licht’ door L. Torn op NBD Biblion

NBD Biblion recenseerde ‘Voorbij het licht’. Het boek is nog steeds verkrijgbaar via Standaard Boekhandel en bij de boekhandel in je buurt (Limerick in Gent!). ‘Voorbij het licht’ kan je intussen ook ontlenen in de bibliotheken van Antwerpen, Gent en Kortrijk. Bestellen kan via info@jonasbruyneel.be.

174329371

Bundel korte verhalen die imponeren door de boeiende thema’s en een humane, universele bewogenheid. De verhalen spelen zich af in diverse landen en in verschillende tijden. De auteur weet zowel het exotische als het historische heel dichtbij te brengen. De schrijfstijl is die van de ervaren verteller die zijn publiek niet afleidt met literaire franje, maar de aandacht vasthoudt met zijn eruditie en vakmanschap. Het titelverhaal speelt in Polen vlak voor de Tweede Wereldoorlog en combineert een tragische liefde met het oplaaiende antisemitisme. In een volgend verhaal probeert een Duitse jongen te ontsnappen uit een kolonie van gevluchte nazi’s. Aangrijpend is het verhaal over een Italiaanse castraatzanger die zijn stem verliest. Sprookjesachtig en humoristisch het verhaal van een profeet in de Oriënt die een vorst inpalmt met zijn nieuwe theologie, maar zelf bezwijkt voor de charmes van de vorstin. De verhalen laten zien hoe mensen bekneld raken door verstarde ideologieën en pleiten impliciet voor meer begrip en empathie. Een debuut dat je veel lezers toewenst.

 

Volg ‘Voorbij het licht’ op facebook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s